All for Joomla All for Webmasters

A légió ezredei: 2eme REP

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)

2eme R.E.P.  Ejtőernyős ezred

A 2° R.E.P. jelenleg az egyetlen ejtőernyős ezred a légión belül. A 2° B.E.P. 1948 -ban lett alapítva Sétif-en, és már 1949-töl Indokinában volt bevetve egészen 1955-ig. Jelenleg az egyetlen ezred a légióban aki elnyerte a vörös “sípzsinór” (a Légion d’honneur színe) hordàsàt az Indokínai szerepléséért. A mai napig a légió első számú ezrede, aki részt vett szinte minden konfliktusban : Indokina, Algéria, Kolvézi, Csád, Libanon, Gabon, Öbölhàború, Szomália, Ruanda, Dzsibuti, Bosznia, Közép afrikai köztársaság, Kongó (Brazzaville), Bosznia, Koszovó, Elefántcsontpart……….

SZÉKHELY 2° R.E.P. Camp RAFFALLI 20 260 CALVI Corse – France
Feladat : A 2° R.E.P. egy a négy gyalogsági (ejtőernyős) ezrede a 11° ejtőernyős hadtestnek. Az ejtőernyősös bevetés (gyorsaság) a fő feladata az ezrednek, de részt tud venni a nemzetközi harctéren a páncélos járműveivel is mint ahogy a Jugoszláviai hadszíntéren az utóbbi időkben. Az egyetlen ezred aki specializálta a századait a különböző hadviselési formákra (1° század = vàrosi harc, 2° szàzad = Hegyi hadviselés, 3° század = Vízi egységek, 4° század = mesterlövész és szabotázs) az egész ejtőernyős hadtestből.
Összetétel : 1160 fö, 9 század, CCL = A parancsnoki és logisztikai század, CAS = Adminisztratív és ellátott század, CMR = Mechanikus ellátott-javaitok század, CEA = Felderítő és támogatott század, 4 Harci század, CER = Tartalékos század.
Az ezred jelen pillanatban is nagy részt vesz ki Maliban az iszlamisták és terroristák ellen folytatott harcokban.

.

Megjelent: 6376 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni