All for Joomla All for Webmasters

2eme REG : újabb kitüntetés a második műszaki idegenlégiós ezrednek!

Írta:

2013 június 20-án Grenoble-ban katonai díszünnepség keretein belül a szárazföldi haderők vezérkari főnöke RACT MADOUX hadsereg tábornok  kitüntette az ezred zászlaját egy újabb Croix de Valeur Militaire avec palme de bronze "Katonai Érdemekért Keresztje" –vel bronz pálmával . Ezzel az újabb elismeréssel az ezred légiósai jogosultak  lettek az úgynevezett ‘’fourragère’’ viselésére az egyenruhájukon.

A 27-dik hegyivadász dandárhoz tartozó (27eme BIM), az 1999-ben alakult fiatal idegenlégiós ezred újra bebizonyította , hogy az idegenlégió értékeit nem csak években kell számolni.

2012 január  3-an az akkori honvédelmi miniszter Mr. Gérard Longuet  az ezred hegyivadász légiósait már egyszer kitüntette ugyan ezzel a katonai elismeréssel, az Afganisztánban különösen intenzív részvételéért.

Egy évvel később 2013 június 20-án a szárazföldi hadsereg vezérkari főnöke , Jean-Yves Le DRIAN védelmi miniszter nevében  2011 és 2012 között afgán területen ellátott feladataiért, egy újabb kitüntetéssel jutalmazta az ezredet.

Ez a második kitüntetés  ugyanazért a külföldi bevetésért , jogosulttá teszi az ezred légiósait az úgynevezett ’’fourragère” viselésére , melyet június 20-án Grenoble-ban az ezred 3-dik százada viselhetett először.

Ez a kitüntetés jelképezi a 2002-től egészen a francia erők Afganisztánból való kivonásáig 2012-ig, ennek a 625 légiósnak az elkötelezettségét  és a csatatéren elesett öt bajtársuk hősies magatartását.  Június 28-án  az egész ezred légiósainak ünnepélyes keretek között adták át és tűzték fel egyenruhájukra a ’’fourragèr’’-t. Díszbeszédében az ezredparancsnok Bonini ezredes elmondta: ’’ ez a magas rangú elismerés az állandó és intenzív  egyéni és kollektív , hősies , erős , bátor magatartásnak köszönhető az afgán harctereken, és bevetéseken’’ és hogy ez nemcsak a múlt hőseinek öröksége , hanem példakép a jövő generáció számára is.

A július 14-én a francia nemzeti ünnep katonai díszfelvonuláson Párizsban a Champs-Élysées-én, szerényen de büszkén mutathatják meg ezek a légiósok a harcokban mutatott bátorságukért, hősiességükért  kapott elismerést.

 

Forrás és fotó : Legion Etrangere ’’2eme REG’’

Fordítás: Légiós katona

Megjelent: 2189 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni