All for Joomla All for Webmasters

Valloire: 2eme REG

Írta:

Augusztus 19 és szeptember 5.-e között a 2eme REG második százada hegyivadász kiképzésen vett részt az Alpokban, Valloir környékén.

Míg a század tapasztalt légiósai folytatják és fejlesztik a hegyivadász technikájukat, addig az új és fiatal légiósok megkezdik kiképzésüket a sok technikát, fizikális és mentális erőnlétet kívánó hegyes vidéken. A programjuk:  taktikai lépések, hegymászás, sziklamászás, gleccser mászás , bázis kialakítás és még sok más technikai fogás és szabály, melyek lehetővé teszik, hogy jól felkészült és fizikálisan is erőteljes hegyivadász váljon belőlük. A kiképzést egyenletes, fokozatos  ütemben hajtják végre , hogy semmi ne befolyásolja a légiósok határozottságát és biztonságát, hogy könnyedén és biztonságban meg tudják mászni a hegycsúcsokat. A kiképzés végére a Satez, Crey, l’Aiguille noire hegycsúcsok vagy  a Beradues hágó sem jelentett problémát a légiósoknak. Majd a Pic de Neige csúcsán több mint 3600 méteres magasságban csatlakozott össze a tapasztalt csapat az újonnan kiképzett, fiatal légiósokkal és együtt folytatták tovább a kiképzést.

 

A század légiósai egy 2410 méter magasan  lévő Rochilles nevű táborban folytatták a kiképzést, ahol a tábor és a menedékház karbantartásában is részt vettek.

Miután visszatértek az ezred Valloirban lévő, kihelyezett helyőrségébe, már csak egy, de nehéz feladat várt rájuk: a vizsga az úgynevezett BAM (Brevet d’Alpinisme Militaire). A légiósok nem adtak helyet a fájdalomnak, a fáradtságnak, hogy legyőzték ezt az 1200 méteres szintkülönbséget, ahol megmutathatták mit is tanultak és sajátítottak el ezalatt a pár hét alatt és emelt fővel , büszkén hordhassak egyenruhájukon a “BAM” jelvényét !

Ez a három hét elősegítette a légiósok túlélési esélyeit a nehéz körülmények között mint fizikailag, technikailag és mentálisan. Természetesen nagyban növelte, erősítette a századon belül a bajtársiasságot, összetartást hogy az ezred jelszavához hűen « RIEN N’EMPECHE » (semmi nem akadályozhat meg) folytathassák hűséggel és becsülettel pályafutásukat.

Forras : Legion Etranger/ 2eme REG

Foto: Legion Etranger/ 2eme REG

Megjelent: 3686 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni