All for Joomla All for Webmasters

A 2eme REG harmadik százada Guyana zöld poklában

Írta:

Néhány héttel ezelőtt megérkeztek Guyane-ba a harmadik század (3eme CIE) légiósai, hogy részt vegyenek az úgynevezett HARPIE akciókban. A század egy éve hagyta el Dél-Amerika dzsungeljét , ahova most örömmel tértek vissza. Első lépés: a PREMIFOR kiképzés.

Az ezred harmadik százada , azaz a Sasok , GUILLOT százados vezetésével most egy időre lecserélték az Alpok csúcsait , egy szintén egyenletlen és nehéz terepre: a dzsungelra.(SELVA).

Ezt a négy hónapos rövid távú missziót, az úgynevezett MCD-t (Mission de Courte Durée) amit a 9eme RIMA-nál (9-dik tengerészgyalogos ezred) teljesítenek, rögtön egy nehéz feladattal kezdtek: az ún. PREMIFOR (Préparation aux Missions en Forêt) kiképzéssel.
A négy szakasz légiósai gyorsan megmutatták rátermettségüket és magas szintű felkészültségüket. Néhány szerencsés légiós más kiképzést vagy tanfolyamot is elvégezhetett ( pl : quad vezetés, Sthil fűrész kezelés stb), melyeket sikeresen el is végeztek és felkészültek a dzsungelben való életre. Vízi átkelés, elsősegélynyújtás, evakuáció, térképészet és tájékozódás, illegális aranyásók felkutatása , megtámadása és felszerelésük megsemmisítése is a kiképzés része volt, miután az éjszakát az zuhogó eső alatt a maguk által kialakított táborban töltöttek.

Ez a különösen mozgalmas és fárasztó kiképzés  összefoglalja mindazt, amivel a légiósok találkozhatnak a következő időkben, hogy tökéletesen el tudják látni feladataikat az ún. HARPI missziókban.
Az összes légiós sikeresen fejezte be a kiképzés és alkalmasnak találtatott a feladatokra. Már alig várjak , hogy elindulhassanak az őserdőbe található különböző  bázisokra és elkezdhessek küldetésüket az illegális arany bányászok ellen.

Forrás: Legion Etrangere 2 eme REG
Fordította: Légiós katona

Megjelent: 1850 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni