All for Joomla All for Webmasters

A 2eme REG támogató százada az Északi-sarkkör hidegében

Írta:

Március 3.-a óta  a 2eme REG támogató századának 25 tisztje és légiósa egy nemzetközi hadgyakorlaton vesz részt 400 kilométerre északra az Északi-sarkkörtől. A hadgyakorlat neve: Cold Response

A hadgyakorlat a NATO (ami 15 ország 16000 katonáját foglalja magába) keretein belül zajlott le , minek feladata , hogy nehéz és extrém viszonyok között is tudjanak gyakorolni és felkészülni a különböző feladatokra. Átlag hőmérséklet -15 °C- fok.

A hadgyakorlatban szárazföldi, légi és tengeri eszközök egyaránt megtalálhatóak, melyben a NATO egységei, francia és norvég katonákból álló ’’ellenséget’’ támadják meg.

A francia erők egy hadihajóval , a légierő 400 fős egységével és a 27. Hegyivadász dandár egységeivel vesznek részt a gyakorlaton. Az utóbbi keretein belül ott van a 2eme REG egyik szakasza a SEM (section équipement montagne).

Az első időszakban a hegyivadászok a légiósokkal együtt a norvég felszerelések használatával ismerkedtek meg. Miután átvették a norvég hadsereg által biztosított csuklós páncélozott járműveket az úgynevezett VAC-ot (véhicules articulés chenillés), egy oktatáson vettek részt, melynek során kipróbálhatták a járművet erdőben , hegyen, jégen és nehéz terepviszonyok között a norvég oktatók által.

Március 8.-án egy katonai megemlékezést tartottak Narvikban az 1940-es csata emlékére. A csatában a Légió vagyis a 13eme DBLE egy hatalmas és véres küzdelemben győzelmet aratott a német megszállók felett, mielőtt vissza vezényelték őket a francia frontra.

A légiósok és a hegyivadászok március 10.-től felkészítik felszerelésüket és elindulnak a Északi-sark jeges és hideg norvég fjordjai közé, hogy részt vegyenek a hadgyakorlaton.Forrás és fotó: 2reg.legion-etrangere.com

Megjelent: 841 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni