All for Joomla All for Webmasters

A 2eme REP és a 1er REC ezred zászlaja is magasrangú katonai kitüntetést kapott

Írta:

Fotó: Legion Etrangere  2013. július 11.-én a második idegenlégiós ejtőernyős ezredet (2eme REP) kitüntették a katonai érdemekért keresztjével, rajta pálmával (Croix de la Valeur militaire avec palme) és az ezzel járó Fourragère-el is, melyet az ezred légiósai büszkén és megérdemelten hordhatnak az egyenruhájukon. Majd nemsokkal később az első idegenlégiós  lovassági ezred  (1er Rec) zászlajára is  kitűzték ugyan ezt a magas rangú kitüntetést. Ugyanezen ceremónia keretein belül még két másik francia ezredet - az ötödik harci helikopter ezredet ( 5eme RHC) és az 516-dik szállító ezredet ( 516eme RT) - is kitüntették ezzel a magas rangú katonai elismeréssel.

Ezt a katona díszceremóniát Bertrand Ract-Madouxlaan hadseregtábornok, a száraz földi haderők vezérkari főnöke elnökölte és adta át az ezredeknek az elismerést.

Az ünnepségen elsőként a 2emeREP zászlaja lett kitüntetve a 2011-ben Afganisztánban végrehajtott Pamír hadműveletekért. Az ezredet 2010-ben már kitüntették ugyanezekért az érdemekért.

Majd a 1er  REC zászlaját díszítették fel ezzel a kitüntetéssel az 1978-ban lezajló csádi Tacaud hadműveletekért.

A 2eme REP a  2eme REG után a második idegenlégiós ezred, aki hordhatja az egyenruháján a katonai érdemek keresztje Fourragère-jét.

 

                                                                                                  Pár szó a Fourragère-ről

Ez egy közös, kollektív  tiszteletbeli kitüntetés,  mely jelzi és emlékeztet az ezred nagyszerű és hősies helytállására . Egy ezredet a hadsereg vezérkari főnöke terjeszt fel a védelmi minisztérium és a hadügyminiszter elé és ott döntenek a jogos odaítéléséről. Ez a fourragèr a katonai érdemekért kereszt , piros és fehér színeiből áll össze .

 

Forrás és fotó: Legion Etrangere
Fordította : Légiós katona

Megjelent: 3221 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni