All for Joomla All for Webmasters

A szívükben az őserdő!

Írta:

selva2014. szeptember 29. és november 16.-a között  a 3eme REI 16 legjobb tizedese és légiósa  részt vett a híres AMF kiképzésen. Hét héten keresztül a tanfolyam résztvevői megízlelhették a dzsungel „Zöld Poklát”. A cél, hogy megszerezzek a híres AMF jelvényt  és bekerüljenek ebbe a bűvös körbe.
Minden évben körülbelül húszan mernek ennek a kivételesen nehéz kiképzésnek az ajtaján átlépni. A világ legnehezebb kiképzései keze soroljak, mivel nagy fizikai és pszichikai állóképességet  követel. Mindenki a saját motivációja miatt próbálja a tőle telhető legjobb módon végig csinálni. 
 Első osztályú légiós C… tavaly már megpróbálta végigcsinálni, de egy sajnálatos balesett miatt nem tudta befejezni, így az idén saját büszkesége miatt újra neki kezdett, hogy bebizonyítsa magának, társainak és parancsnokainak, hogy méltó a jelvényre és az AMF címre.  B… tizedes pedig az idén érkezett Dél-Amerikába és ki szerette volna próbálni magát ebben a nehéz és sok kihívásokat követelő környezetben. Minden esetben vállalják a kockázatokat és a kihívásokat céljuk eléréséhez.  
K… törzsőrmester az egyik kiképző tiszt:  Ő egy régi AMF, aki tudja és ismeri ennek a jelvénynek az értékét, melyet csak az arra méltó légiósok hordhatnak, akik képesek legyőzni a fáradságot, az éhséget és minden fizikai, pszichikai fájdalmat és nehézséget.     

 „ A kiképzés alatt  elsajátítják az őserdőre vonatkozó túlélési és technikai szabályokat, melyeket mindenkinek tökéletesen el kell sajátítania. Megtanulnak navigálni, tájékozódni GPS illetve iránytű segítségével, vagy anélkül elsajátítják a csónak, motoros fűrész használatát is és hogy hogyan találjanak maguknak élelmet. A kiképzés része, hogy egy járőrözés során egy helikopter leszálló pálya (ZH) elkészítése is, hiszen egy szakaszban valakinek képesnek kell lennie ezt a zónát kialakítani utánpótlás céljára vagy ha egyik társuk megsérül és a kimentése csak légi úton lehetséges. Természetesen ezért keményen kell dolgozni úgy nappal mint éjjel.” ismerteti velünk J.R tizedes.
Az őserdő kiválasztja, hogy kit fogad be vagy kit taszít ki magából. Hamarosan már csak tízen maradnak akiknek a szeme vörös a fáradságtól, az élelem hiányától és még hátra van egy 5 napos túlélési gyakorlat.
 Az egyik kiképző a columbiai születésű S.D szakaszvezető  felügyelete  alatt próbálnak élelmet , menedéket találni ebben a „Zöld Pokolban”. A szakaszvezető 2006-ban az első kiküldetése alkalmával  már  végigcsinálta ezt és más kiképzést is Dél-Amerikában és szeretné átadni tudását az új generációnak.

A tanfolyam végén egy 72 órás utolsó próbatételen az úgynevezett  „RED”-en mutatják be hogy mit is tanultak az elmúlt hetekben. Ebben a légierő helikopterpilótái is segítik őket. A „RED” egy helikopterből a folyóba való kiugrással, az úgynevezett „Drop”-al kezdődik.

17 légiós kezdte el a kiképzést , de csak 10-nek sikerült befejeznie, de ebből is csak 9-en kapták meg az áhított AMF jelvényt. Ez  a pokoli és nagyon intenzív hét valószínűleg a legnehezebb időszaka volt az eddigi életüknek. A 3eme REI viszont biztos lehet abban, hogy tökéletes specialistákat láthat a sorai között: „ a kiképzés nehéz, a háború könnyű”- "entraînement difficile, guerre facile".

                                                                    „SELVA”

 

Szójegyzék:

CEFE: centre d'entraînement en forêt équatoriale (őserdei képzési központ)

AMF: aide moniteur forêt    (őserdei monitor,vezető)
ZH: zone d'hélitreuillage ( helikopter zóna) : egy 20 méter átmérőjű  az őserdőben nyitott tér, ahonnan egy sérültet ki lehet evakuálni vagy utánpótlást lehet továbbítani egy egységnek.

Drop : légúti megközelítés, melyet általában egy mozgó légi járműről hajtanak végre . Az egységet teljes felszereléssel és fegyverzettel együtt kidobják, például egy folyó felett és úszva közelítik meg a partszakaszt, majd behatolnak az ellenséges területre.

Selva ( Szelvà): a brazil szó, jelentése "erdő", vagy "dzsungel". A Dél-Amerikában és az őserdőben szolgálatot teljesítő összes fegyveres testület  csatakiáltásként használja.

 

Forrás és fotó: 3rei.legion-etrangere.com

Fordítás: Légióskatona

Megjelent: 928 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni