All for Joomla All for Webmasters

COULET ezredes átvette az első műszaki és utász ezred parancsnokságát (1er REG)

Írta:

2013. július 19.-én pénteken L’Aroise-ban az első műszaki és utász ezred (1ere REG) hatalmas alakulóterén, hivatalos katonai díszünnepség kíséretében vette át COULET ezredes a távozó GOMBEAUD ezredestől az ezred parancsnokságát. Öt magas beosztású tábornok és több civil tisztviselő is részt vett ezen a percre pontosan kiszámolt és megrendezett díszünnepségen.

Az ünnepséget a Francia Idegenlégió főparancsnoka Saint-Chaman tábornok mellett a hatodik páncélozott dandár főparancsnok helyettese, JAUNIN ezredes elnökölte.

Az ezred bemutatása után az elöljárók tisztelegtek az ezred zászlaja előtt, majd az elöljárók által az ezred dísz szemléjére került sor, amit magas rangú katonai kitüntetések és elismerések átadása követett. A tökéletesen összehangolt ünnepségen több egység is részt vett, közöttük a híres bőr köténybe öltözött ’’pionnire’’-ek is. Az ünnepség katonai zenéit a légió zenekara biztosította. 

 

Az ezred 350 légiósa jelenleg is külföldön teljesít szolgálatot.

A távozó ezredparancsnok utolsó beszédének első mondataiban megemlékezett Malitól Libanonig  most is külföldi kiküldetését teljesítő 350 légiósról.

Tizenhét légióst kitüntettek.

Elsőként a távozó ezred parancsnokot tüntették ki a Francia Becsületrend tiszti fokával. Utána még  főtörzszászlós , zászlós , őrmester , szakaszvezető, tizedes és légiós kapott kitüntetéseket.

A ceremónia végén az 1968 májusában született és 1992-ben katonatiszti főiskolát végzett  új ezredparancsnok COULET ezredes végleg átvehette az ezred irányítását.  Az ezredes jól ismeri ezt a nagyszerű ezredet, hiszen már szolgált itt 2007 és 2009 között, mint az operációs iroda főnöke.

Forrás: Midi Libre

Fordította: Légiós katona

Megjelent: 3232 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni