All for Joomla All for Webmasters

Elefántcsontpart: A Francia Idegenlégió átvette a Licorne erők parancsnokságát!

Írta:

Likorn misszioRémi Bouzereau alezredes a 1er REC (Oranga) ezredparancsnoka átvette a 1er RS parancsnokától Vincent Giraud-tól az elefantcsontparti Licorn erők parancsnokságát.

A 29-dik mandátumot számos sikeres intézkedés és akció jellemezte az elefántcsontparti republikánus erők számára.

Összesen több mint húsz különítmény 1000 katonája látott el oktatási és technológiai feladatokat különböző területeken: harcászati , terrorizmus elleni , rögtönzött robbanószerkezetek elleni, lövészeti, rádiós és híradástechnikai, elsősegély nyújtási és orvosi ismeretekről tartottak oktatásokat. A mandátum alatt a francia erők is tesztelték katonai kapacitásukat  egy nagyszabású hadművelet keretében , ahol a francia állampolgárokat kellett háborús és veszélyeztetett övezetből a lehető leggyorsabban kimenteni és biztonságos helyre szállítani.

 

Január 12.-e óta a Likorn erők nagymértékben támogatják a Maliban folyó Sarval hadműveleteket. Párhuzamosan a saját feladatait is tökéletesen ellátja és nagyban részt vesz az elefántcsontparti erők folyamatos kiképzésében  és elősegíti a Maliból kivonuló csapatok munkáját is. Március 04 és 09 között  majd április 02 és 07 között is az oktatás keretein belül két nagyszabású hadgyakorlaton is részt vettek , amelyben több mint 200 francia és 230 helyi katona is részt vett, a Lamo Nord nevű tábor körül.

 A 30-dik mandátum részt vett a Maliból kivonuló katonák fogadásában , majd tovább irányításában légi vagy tengeri úton Franciaország felé.

Ezalatt a megbízás alatt  több közepes nagyságú és idejű misszión is részt vettek a  főleg Ganaval , Burkina Fasoval Guinnevel kapcsolatos határvonalakon.  Ezeken a területeken humanitáriánus feladatokat is elláttak, melyek során a civil lakosságot segítették különböző missziókkal és iskolai -, sport felszereléseket osztottak szét az iskolás gyerekek között.

Az új parancsnok Remi Bouzereau ezredes egy megerősített harci századdal, egy parancsnoki és logisztikai századdal , egy gyalogos harci századdal a 21-dik tengerész gyalogos ezredből (21eme RIMA) és több ezredből érkezett erősítéssel érkezett a feladatok ellátására Elefántcsontpartba.

A Likor erők 450 embere  folytatja a helyi erők tovább képzését , az elaknásított területek megtisztítását a használhatatlan de veszélyes robbanóanyagok és lőszerek megsemmisítését és a humanitáriánus missziókat. Képesek a francia állampolgárokat bármilyen veszélyhelyzet esetén azonnal kimenekíteni és biztonságba helyezni a térségben.

 

Forrás és kép : Veterans JobsCenter
Fordította : Légióskatona

Megjelent: 3843 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni