All for Joomla All for Webmasters

Észak-Mali: rakétatámadás Gao ellen, nincs sérült

Írta:

Bamako: négy nappal a parlamenti választások előtt - csütörtök reggel -  rakétákat lőttek ki Észak-Mali legnagyobb városára Gao-ra. Szerencsére nincsenek áldozatok és sérültek.

Csütörtökön,  helyi  idő szerint reggel 05h00-kor hallatszottak az első lövések, közel a Niger-folyóhoz. Hangos és erős robbanás , szerencsére károk és sérültek nélkül.

Afrikai katonai információk megerősítették, hogy három rakétát lőttek ki a városra, de az összes a város szélét találta el vagy a Niger-folyóba esett.

Boureima Maïga, a gaoi halászok szövetségének egyik tagja éppen a csónakja (pirogue) fedélzetén volt, mikor egy hangos zajt hallott és látott valamit a folyóba csapódni.

Két gaoi lakos azt is elmondta, hogy látott francia vadászrepülőket a térségben , akik a térség biztonságát hivatottak biztosítani és a dzsihádisták felkutatásában is részt vesznek.

Néhány - aránylag - nyugalmas hónap után a dzsihádisták szeptember 28-án újra támadásokat indítottak különböző célpontok ellen és három hét leforgása alatt megöltek több mint egy tucat afrikai katonát és civilt.

November 2-án észak-kelet Maliban két francia újságírót elraboltak, majd nem sokkal később meg is öltek. A cselekményt az Al-Kaida, Iszlam Maghreb(AQIM) csoportja vállalta magára.

Forrás: http://20minutes.fr
Fotó: AFP
Fordította: Légiós katona

Megjelent: 2014 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni