All for Joomla All for Webmasters

Felkészülés Malira

Írta:

Szeptemberben a 2eme REG első százada a Courtin nevű kiképző táborban egy intenzív kiképzésen és felkészítésen vett részt , mielőtt 2014 januárjában elindulnak a Serval hadműveletek keretein belül Maliba.

 Számos fiatal légiósnak a századba kerülése után  ez a kiképzés és tábor lehetőséget adott, hogy tökéletesen elsajátítsák az egyéni és kollektív fegyverek használatát, továbbá fejlesszék és kiismerjék a harcászkodásban szükséges képességeket, technikákat.

Lövészet minden fegyvernemből és robbantási gyakorlatok:

A két hét leforgása alatt a légiósok szinte minden fegyvernemmel lőttek, tökéletesítve a bevetésekhez szükséges lövészeti és fegyverhasználati technikákat az úgynevezett ISTC-t (instruction sur le tir au combat), kihasználva a lőtér felszereltségét és nagyszerű adottságait. A nappali és az éjszakai lövészetet  egyenletes ritmusban hajtották végre , a lövési pozíciók és célzási technikák elsajátítása érdekében. A légiósok szakasz szinten is több taktikai lövészeten is részt vettek, mint támadó és védekező szituációkban.

 A kollektív fegyverzet használatára és lövészetre is sok időt szántak:

89 mm-es rakétavető (LRAC 89mm ) 200 és 400 méterre lévő célokra. 12,7 mm-es géppuska lövészet VAB harckocsiról és állványról, FRF2-es típusú mesterlövész puska, FLG ,AP/AV és AC (puska gránátok) sem maradtak ki a programból. Nagyon sok éles robbantási gyakorlatot is végrehajtottak, hogy tudásukat ezen a téren is fejlesszék.

Műszaki és utász technikák gyakorlása:

A kiképzés nagyon fontos része volt az útvonalak ellenőrzése, megnyitása és biztosítása. VAB típusú harckocsiból való biztonságos taktikai, gyors ki- és beszállás, valamint a DHPM (aknakereső) használatának elsajátítása.  IED-k  keresése is a program része volt. Check-point (ellenőrzési pont) felállítása. A járművek és személyek átvizsgálásának hatékonyságát  egy erre a célra kialakított faluban gyakorolta a század.

Ez a nagyon intenzív két hét sokban elősegítette a század légiósait az egyéni és a kollektív fegyverzet használatában, a technikai fogások elsajátításában, valamint a 7. Hegyivadász brigáddal (7eme BCA) való együttműködésben. Az első század ennek a brigádnak a kötelékében indul majd Maliba.


Forrás, fotó: Legion Etrangere/ 2eme REG

Fordította: Légióskatona

Megjelent: 2131 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni