All for Joomla All for Webmasters

Felszabadította Pontarlier városát a Francia Idegenlégió!

Írta:
A Francia hadsereg egyik legelismertebb ezrede a 2eme REP egy tíznapos gyakorlaton vett részt Haut-Doubs térségben.
Ennek a nagyszabású gyakorlatnak Pontarlier kisváros felszabadítása volt a csúcspontja szerdán. Rengeteg vaktöltény és gránát robbant a sok civil járókelő és autóvezető között az utcákon.
Igazi városi harc  és gerilla ellenes jeleneteket láthattak a bámészkodók. Az ejtőernyős légiósok örömmel gyakorlatoztak Pontarlier utcáin és adtak egy kis ízelítőt a lakosságnak munkájukból. A ’’Jura 2013’’ névre keresztelt több mint egy hetes gyakorlaton több mint 350 légiós vett részt.

Egy elit ezred:

Bekerített körzetek, intenzív lövöldözés (vaktölténnyel), a város polgármesterének kiszabadítása, aki egy ellenségtől hemzsegő területen bújt el egy házban.... A parancsnokság már a valóságban is lezajló eseményekből különböző bevetések alatt írta a forgatókönyvet. A 2eme REP Calvin a corsikai szigeten állomásozik és már többször bizonyított a világ különböző pontjain: Libanon (1982), Ruanda (1990), Irak (1991), Szomália(1992), ex-Jugoszlávia (1993-2003), Afganisztán(2008-2012) és január óta Mali.

Pontarlier golyózápor alatt:

Több mint egy napos intenzív ’’háború’’ után Pontarlier felszabadult a több mint negyven a 152-dik gyalogos ezred által ’’játszott’’ ellenségek megszállása alól a lakosság közreműködésével és szeme láttára.

Elragadtatva az időjárástól:

A 2eme REP egy hetet töltött Franche-Comté területén. November 3-án érkezett az ezred val d’Usier-be , majd innen indultak útnak és haladtak egészen Mouthen-ig. A feladat , hogy teszteljek a légiósok fizikai állapotát és technikai felkészültségét és pótolják , kijavítsák a hiányosságokat. ’’Szerettük volna magunkat nehéz és rossz időviszontagságok között és Corzikán kívül  tesztelni’’ - mesélte Morel őrnagy.  A hideg és az eső mellett  a légiósoknak még több mint 40 kg terhet is el kellett viselniük a hátukon.

Az ejtőernyősök november 11-ig a térségben maradnak. Ők lesznek az első világháború hétfői  megemlékezésének díszvendégei.


Fordította: Légiós katona
Forrás: France Bleu,  http://www.francebleu.fr/infos/armee/pontarlier-liberee-par-la-legion-etrangere-996756
Fotó: Thomas Séchier

Megjelent: 3447 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni