All for Joomla All for Webmasters

’’Harpi’’ akciók az illegális aranybányászok ellen

Írta:

2010 óta folyamatos akciókat hajtanak végre a Francia Guyana-i területeken a hatalmas környezeti és gazdasági károkat okozó illegális aranybányászok ellen, mely a ’’Harpi’’ elnevezést kapta. Célja, hogy megakadályozza francia vagyon illegális eltulajdonítását, az arany kivonásához szükséges higany által okozott hatalmas környezet szennyezést és a fák illegális kivágását. Ezeket a műveleteket és akciókat a hadsereg és a csendőrség közösen hajtja végre. A nehéz terepviszonyok megkövetelik a hadsereg jelenlétét a csendőrség mellett.

 

Az akciók nagy részét a dzsungelen keresztül, gyalog hajtják végre, hogy ne hívják fel az illegális bányászok (orpailleurs clandestins) figyelmét a közeledő veszélyre. Az egységek nagyon nehéz terepviszonyok között, szinte elviselhetetlen hőségben és páratartalomban kénytelenek feladataikat ellátni. A nagy technikai és gyakorlati tapasztalatokat ebben a környezetben a gyalogsági csapatok nagy hasznát veszik.

A csapatok - köztük a 3eme REI is - a leggyakrabban használt technikával, gyalog, a lehető legnagyobb diszkrécióban derítik fel és kerítik be ezeket a bányákat. Ezzel is megakadályozva a területeken dolgozó munkások elmenekülését, a felszereléseik elrejtését az előre elkészített rejtekhelyeken.


Forrás és fotó: Armée de Terre
Fordítás : Légiós katona

Megjelent: 3877 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni