All for Joomla All for Webmasters

NH 90 CAYMAN a 2eme REG-ben vendégeskedett

Írta:

NH 90 CAYMAN a 2eme REG-ben vendégeskedett

A 2eme REG kötelékében gyakorlatozott a francia hadsereg új harci helikoptere az NH 90 CAYMAN.

A 1er RHC május 26 és 28-a között kihasználva a 2eme REG páratlan környezetét, együtt gyakorlatozott az ezred harmadik századával, illetve a hegyivadász kommandósokkal.

Május 26-a hajnalán négy új generációs helikopter, a NH90 Cayman,  -melyek lassan felváltják a PUMA helikoptereket - , felszálláshoz készülődött a 2eme REG kifutópályáján.

 

 

A 1er RHC pilótái, navigátorai és gépészei , gépeikkel együtt egy tengeri gyakorlatra készültek a Földközi-tengeren. A 2eme REG kiváltságos környezetét választották bázisnak, hogy hegyi körülmények közötti repülésre is nagyobb és hosszútávú  tapasztalatokra  is szert tegyenek.

A lehetőséget megragadva a helikopteres műveletekre hegyi körülmények között , az ezred harmadik százada illetve az SRIO különböző gyakorlatokon vettek részt és hajtották végre azt. A világ különböző térségeiben ahol a 27eme BIM  katonai megtalálhatók az ezred egységei is kiveszik a részüket a számtalan akciókból és bevetésekből. Ez az alkalom lehetőséget biztosított , hogy kipróbálják és elsajátítsák a hadsereg új felszereléseinek használatát.

A gyakorlat két részből állt össze. Az első :  egy félnapos gyakorlaton elsajátították a helikopterből való kötélen le ereszkedést. A második részén pedig egy túszt  kellett kiszabadítaniuk , illetve kimenteniük , különösen nehéz terepviszonyok között, majd helikopterrel biztonságos helyre szállítani. Ehhez az ezred  kommandósai egy 15 méteres kötélen ereszkedtek alá az új helikopterből.

Forrás és fotó: 2reg.legion-etrangere.com
Fordította: Légióskatona

Megjelent: 518 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni