All for Joomla All for Webmasters

Villasavary: Harmincöt új Légiós viselheti a fehér Kepit!

Írta:

2014. január 14.-én a Nogarède vár csodálatos parkjában, - melyet Marc Lobel ezredes a 4em RE parancsnoka maga választott erre az alkalomra és kapott kölcsön Marie-Hélène és Thibaud de Soulage tulajdonosoktól,- harmincöt fiatal Légiós tehette a fejére a híres ’’Képi blanc’’-ot, a Francia Idegenlégió jelképét.  Kórusban elszavalhatták a hét versszakból álló Becsületszabályt, mely egész pályafutásuk során végig kíséri őket. Megfogadták, hogy hűek lesznek jelszavukhoz, mely a ’’honneur et fidélité’’ "becsület és hűség!

Ilyen ceremóniát havonta egyszer tartanak, de ebben az új évben ez volt már a második.

François Hervé-Bazin százados elmondta: ’’ a fiúk Aubagne után egy hónapot töltöttek el az úgynevezett Farmon, ahol különféle kiképzésen vettek részt és megtanultak 500 francia szót is. A képzés végén egy menetgyakorlaton vettek részt melynek az első napján 30 kilométert, a másodikon pedig 20 kilométert tettek meg erőltetett menetben és teljes menetfelszerelésben.

 A menetgyakorlat végén a szakasz megérkezett Villasavaryba és egy, a számukra fenntartott teremben töltötték az éjszakát. Másnap reggel a várhoz mentek és végre megkaptak a végső elismerést a ’’ Képi blanc’’-ot és így végre büszkén a Francia Idegenlégió nagy családjához tartozhatnak!

Forrás és fotó: ladépêche.fr

Fordította : Légióskatona

Megjelent: 1693 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni